Zajímavé a důležité jednání čeká zastupitele města Louny v pondělí 8. prosince. Hlavním bodem programu bude schvalování rozpočtu města pro příští rok. Návrh počítá s příjmy 312,2 milionu a výdaji 329 milionů korun. Z toho je na investice určeno 44 milionů korun. Téměř 17milionový schodek má pokrýt úspora z minulých let.

Čtěte více: V Lounech navrhují rozpočet se schodkem téměř 17 milionů

Jednat se bude kromě jiného také o tom, zda Louny přijmou znovuobjevenou sochu chmelniční kotvy podle návrhu V. Mirvalda, kterou letos přestěhovaly od budovy bývalé obchodní akademie, která je na prodej. Hodnota díla byla vyčíslena na 52 tisíc korun, Ústecký kraj ho jako vlastník nabídl městu zadarmo.

Na stole jsou opět také úpravy hlavního sídla České pošty v Lounech (ČP). Firma by tam měla konečně zajistit bezbariérový přístup. Zastupitelé se budou zabývat příslibem, že pokud se tak stane a nájezdová rampa pro vozíčkáře skutečně vyroste, bude moci pošta odkoupit pozemek asi 10 metrů čtverečních, na kterém bude. Vedení města se také dlouhodobě snaží přimět ČP k zlepšení vnějšího vzhledu budovy na třídě Osvoboditelů.

Začátek veřejného jednání zastupitelů ve velkém zasedacím sále radnice je tradičně v 16.30 hodin­. Přijít podívat se může každý zájemce.