Jednání s celou řadou důležitých bodů čeká zítra, v pondělí 12. září, zastupitele Loun. Na jednání vedení města se může přijít podívat každý, je veřejné.

Asi nejzásadnějším bodem programu bude problematika městské plavecké haly. Zastupitelé by měli rozhodnout, zda se současné sportoviště zrekonstruuje, nebo zda halu čeká demolice a město nechá postavit úplně novou. V každém případě se náklady budou pohybovat vysoko nad stem milionů korun.

Čtěte: Nová plavecká hala na koupališti? I to se zvažuje

Socha T. G. Masaryka, která stávala před dívčí školou, dnešní ZŠ J. A. Komenského v Lounech. Zdroj: reprofoto MÚ LounyNa jednání bude také otevřena otázka obnovy sochy T. G. Masaryka. Zastupitelé budou hlasovat o výjimce z pravidel o zadávání veřejných zakázek pro její vytvoření. Bronzová socha na kamenném podstavci by se měla po desetiletích vrátit před dnešní ZŠ J. A. Komenského. Osud původního díla, jehož autorem byl sochař Otakar Švec, je neznámý. (více čtěte zde)

Kromě toho se bude hovořit o celé řadě majetkových záležitostí nebo o rozpočtových změnách.

Jako obvykle budou mít i přítomní občané Loun možnost předstoupit před vedení města a vyjádřit své připomínky, návrhy nebo otázky. Začátek jednání ve velké zasedací místnosti je v 16.30 hodin.