Radnice v Žatci chce v příštím roce vyměnit označení názvů všech ulic a čísel popisných domů v centru města. V městské památkové rezervaci se proto mají vyměnit stovky tabulek. Změní se jejich vzhled včetně barvy.

Vymění se označení čísel popisných domů. I to na radnici.Zdroj: Deník / Petr Kinšt„Nově by mělo být osázeno 267 tabulek s čísly popisnými domů a sedmdesát až osmdesát tabulek s názvy ulic," vypočetla Helena Šmeráková, vedoucí odboru správních činností Městského úřadu v Žatci.

Radnice chce tímto krokem doplnit označení domů, které mnohde chybí. Nové tabulky mají zatraktivnit vzhled centra, změna je součástí strategie vstupu Žatce na seznam nemovitých památek UNESCO.

Místo současných „klasických" červenobílých budou nově v centru města tabulky zelenobéžové. Obsahovat budou motiv chmelové šišky a nápis „městská památková rezervace".

Město změna vyjde na zhruba 150 tisíc korun. Záležet bude na výsledku výběrového řízení na dodavatele tabulek a na firmu, která je bude montovat. Nové tabulky by se v centru měly objevit v příštím roce.