Tento měsíc navštívil vojáky v Žatci vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny generál Valerij Zalužnyj. Prohlédl si jejich techniku a zbraně. Návštěva se uskutečnila v rámci generálova oficiálního pobytu v ČR. Nejvyšší velitel ukrajinské armády navštívil v Žatci velitelství 4. brigády rychlého nasazení a její 41. mechanizovaný prapor.

Velitel ukrajinské armády navštívil vojáky v Žatci.
Velitel ukrajinské armády navštívil vojáky v Žatci. Prohlédl si jejich zbraně

„Při návštěvě 41. mechanizovaného praporu měl generál Zalužnyj při ukázce techniky a výzbroje jedinečnou možnost seznámit se s jeho nejmodernější výzbrojí a bojovou technikou. Některé zbraně a typy vozidel jsou u útvaru přitom jen krátkou dobu,“ uvedl tehdy mluvčí brigády Štěpán Malast.

Na velitelství 4. brigády rychlého nasazení v Žatci a k jejím jednotkám přijeli na ověřovací návštěvu vojáci Ruské federace v doprovodu příslušníků odboru kontroly odzbrojení a velitelství pozemních sil Armády ČR.
Rusové si prohlédli techniku u vojáků v Žatci. Kontrolovali, zda jí není moc

Na velitelství 4. brigády rychlého nasazení a k jejím jednotkám dorazila v závěru roku návštěva tvořená příslušníky vojsk Ruska. A to na základě Vídeňského dokumentu, který jeho signatářům umožňuje ostatním zemím ověřit deklarované počty bojové a další techniky.