Rozsáhlá rekonstrukce autobusového nádraží v Žatci za 50 milionů korun se odkládá na neurčito. Město totiž ve svých plánech počítá i s pozemkem po bývalé Střelnici. Ten ale jeho vlastník odmítl prodat.

Radnice v Žatci chtěla ještě tento měsíc požádat o dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad. Jelikož město nemá zmíněný pozemek, o dotaci nepožádá.

„Vlastník pozemku nakonec smlouvu o jeho prodeji nepodepsal. Budeme jednat dál, je možné, že se nakonec dohodneme a o dotaci na rekonstrukci nádraží požádáme později," sdělil žatecký místostarosta Jan Novotný.

Společnost Rent point za pozemek požaduje 2,3 milionu korun. Žatečtí zastupitelé jeho koupi schválili na konci října.Přes pozemek měl být veden nový přístup se schodištěm z autobusového nádraží do ulice Pod Střelnicí. Na zbytku pozemku se počítá s parkovištěm pro osobní auta a autobusy.

Nově zrekonstruované nádraží v Žatci se ponese v historickém duchu, zůstane zachován jeho kruhový vzhled. Čekárna a sociální zázemí mají být umístěny v novém objektu ve tvaru opevněné bašty. Projekt rekonstrukce řeší také odvádění dešťové vody, která nyní teče z nádraží volně k městským hradbám a ničí je. Při příležitosti rekonstrukce nádraží se počítá také s opravou části hradeb.