Radnice se dohodla s obchodní akademií na zpřístupnění krytého bazénu. S návrhem na otevření bazénu přes léto přišlo vedení obchodní akademie. „Alespoň částečně se tím zacelí mezera po chybějícím koupališti. Zastupitelstvo určilo strop nákladů na 700 tisíc korun a obchodní akademie se to rozhodla akceptovat,“ řekl Aleš Kassal, místostarosta Žatce s tím, že smlouvu ještě musí schválit rada města.

Mnozí obyvatelé možnost koupání vítají. „Jsem rád. Máme se kam chodit koupat. Do okolních měst bych se neměl jak dostat,“ sdělil například Tomáš Filipovský. Město zaplatí celý letní provoz i vybavení venkovní terasy, která bude přístupná z bazénu. „S městem jsme se dohodli, že zaplatí v podstatě celý letní provoz. Čtyři sta tisíc korun půjde na provozní náklady, 300 tisíc korun na investice. Bude nutné na venkovní terasu zakoupit lehátka, oplotit ji a samozřejmě také upravit travnatý terén,“ popsal ředitel žatecké obchodní akademie Bohuslav Kuneš.

Na začátku letních prázdnin přesto bude bazén několik týdnů uzavřen. „Z důvodu technické odstávky musíme na chvilku zavřít. Uzavřen bude bazén od 25. června do 17. července. Pak už bude otevřen pro veřejnost,“ vysvětlil Jiří Karas, správce bazénu. „Přes léto pak bude otevřeno každý den od 14 do 20 hodin,“ dodal Jiří Karas.

Krytý bazén tak zájemcům v Žatci alespoň částečně nahradí městské koupaliště, které muselo být letos kvůli technickým problémům uzavřeno. Problémy s kvalitou vody mělo už několik let. O rekonstrukci město dosud nerozhodlo.

Koupaliště je zavřené, město zaplatí cestu jinam

Účet za žatecké koupaliště: sto milionů korun

Koupání v Žatci letos nebude, asi ani za rok