Deset finalistek, které vzešly z 52 přihlášených dívek z celé republiky, se v těchto dnech seznamuje se „svými“ pivovary, aby je mohly v soutěži zdárně prezentovat.

Dívky poznávají provozy pivovarů

„Stejně jako na missky v ostatních soutěžích i na naše finalistky čekají nyní o prázdninách adrenalinové zážitky, ale zcela odlišné. Ne na mořských plážích, ale u moře piva – u pivních tanků, sudů nebo v lahvárnách pivovarů. Dívky tak mají možnost co nejvíc poznat provozy pivovarů,“ prozrazuje ředitel soutěže Petr Šimáček.

„Do ústeckého Zlatopramenu se těším, alespoň tam ve sklepích nebude takové horko,“ bere s nadhledem pobyt v pivovaru 19letá Michaela Rozenská z Kladna. Stejně tak se těší do lounského pivovaru Barbora Richterová (24 let) z Mnichova Hradiště nebo do žateckého Romana Kováčová (19 let) ze Žatce, která poznává výrobu žateckého piva průběžně.

Před finálovým večerem bude pro dívky a hosty připraven celodenní doprovodný program v reprezentačních prostorách citlivě zrekonstruovaného zámku Chyše poblíž Lubence, jehož součástí je také zámecký pivovar. „S majitelem zámku Vladimírem Lažanským jsme se dohodli, že v tomto netradičním prostředí dokončíme s dívkami poslední přípravy soutěže. Zároveň zde předvedou, zda se o prázdninách naučily správně čepovat pivo,“ uvedl duchovní otec soutěže Jiří Kopřiva.

Dívky se představí na Dočesné

Široké veřejnosti se finalistky představí v žateckém divadle 31. srpna na galavečeru, který bude součástí jubilejní 50. Dočesné.