V Žatci se bude opět natáčet. Tentokrát si historické centrum města vybrali filmaři, kteří pro americké ABC Studios natáčejí pohádku. Záběry pro pilotní díl televizního pohádkového projektu s pracovním názvem Spark (Jiskra) se mají v Žatci pořizovat v druhé polovině března.

„Jedná se o pilotní díl pohádkového seriálu, který společnost Stillking films natáčí na území České republiky, část bude natočena v Žatci pro jeho jedinečnou historickou atmosféru," sdělil Deníku Robert Mehrle, lokační manažer zmíněné společnosti.

Filmaři mají být ve městě dva dny

Filmaři si pro natáčení vybrali Chelčického náměstí, okolí synagogy v Dlouhé ulici, Obloukovou ulici a Nádražní schody. Právě na Chelčického náměstí má vyrůst pro potřeby natáčení tržiště, počítá se s drobnými úpravami domů.

Přípravné práce mají začít 16. března, točit se má 23. a 24. března. Natáčení bude probíhat do nočních hodin.

Zastupitelé Žatce schválili filmařům pronájem pozemků za 200 tisíc korun. Radnice zároveň počítá s tím, že kvůli natáčení a omezení možnosti parkování v dotčených lokalitách nebude v té době zpoplatněno parkoviště v části náměstí Svobody.

Filmaři si historické centrum města Žatce vybírají často. Na Chelčického náměstí a okolí točil loni na podzim francouzský štáb snímek Pytlík kuliček z konce druhé světové války s Markem Vašutem v jedné z rolí. Hned po nich přijeli do města Američané, ti zase v centru Žatce natáčeli záběry pro velkofilm The Zookeeper's Wife z prostředí varšavské zoologické zahrady za druhé světové války.

Připomeňte si: Natáčení v Žatci: desítky komparzistů i Marek Vašut