Město Žatec připraví v letošním roce dalších 14 stavebních parcel v lokalitě Kamenný vršek u stadionu Flora.

Jejich zasíťování má vyjít na 25 milionů korun, o uvolnění peněz budou v příštím týdnu rozhodovat zastupitelé. Radnice už vybrala firmu, která pozemky zasíťuje. Parcely mají být k dispozici letos na podzim.

Město v rámci první etapy loni zasíťovalo za čtyřicet milionů korun 27 parcel, všechny už jsou rozebrané. Nyní připravuje parcely ve druhé etapě. Ta byla rozdělena na dvě fáze. A to kvůli návaznosti na výstavbu bytů, kterou má poblíž realizovat developerská firma Eube. Celkem bude ve druhé etapě zasíťováno 18 parcel, z toho 14 v první fázi.

„Zasíťování zbylých čtyř etap bude probíhat v součinnosti s firmou Eube v době, až bude mít vydané stavební povolení,“ uvedl Jiří Kotek, vedoucí odboru rozvoje města žatecké radnice.

Parcely, které se nyní budou připravovat, se nacházejí v sousedství pozemků zasíťovaných v první etapě, na kterých nyní vyrůstají rodinné domy. Čtyři parcely, jež se zasíťují spolu s Eube později, jsou na západním okraji lokality. Podle záměru města by v lokalitě Kamenný vršek na jižním okraji města u stadionu Flora mělo ve třech etapách být připraveno celkem 63 stavebních parcel pro rodinné domy. Ve třetí etapě by se tak mělo zasíťovat zbylých 18 stavebních parcel.

Kromě rodinných domů má v lokalitě vyrůst také 120 bytů v šesti vícepatrových domech. Ty má postavit právě společnost Eube. Město k bytové výstavbě nabízí i pozemek, který leží v lokalitě nejblíž k silnici na Holedeč. Radnice požaduje tisíc korun za metr čtverečný, ale kupce zatím už několik měsíců nemůže sehnat.