Poslední tři stavební parcely pro rodinné domy na Kamenném vršku u stadionu Flora nabízí město Žatec. Radnice zvažuje, co bude s lokalitou dál.

Město Žatec v první etapě v roce 2007 zasíťovalo 27 pozemků pro rodinné domy, za cenu 450 korun za metr čtverečný byly rozebrány během několika měsíců. V druhé etapě o rok později připravilo 14 parcel, jejich cenu ale zvedlo trojnásobně na 1250 korun za metr čtverečný. Za tu se během více než dvou let prodaly jen tři pozemky. Zájemci se ve větší míře objevili až poté, když město jejich cenu počátkem loňského roku snížilo z 1250 na 950 korun za metr čtverečný, čímž kupující stavebníci ušetří za parcelu několik set korun.

Město nyní zvažuje, co s lokalitou dál. V původním plánu tam mělo vzniknout přes šedesát stavebních parcel. Nyní jich je zasíťováno 41, na většině už domy stojí. „Je to hlavně o penězích. V rámci druhé etapy zbývají ještě zasíťovat čtyři pozemky, což by vyšlo na zhruba osm milionů korun. Zasíťování zbylých by stálo další desítky milionů," sdělil místostarosta Žatce Jan Novotný s tím, že je jasné, že město od kupců parcel zpět celou částku na zasíťování nezíská. „Je nutné rozhodnout, jakou částkou by město vlastně parcely v lokalitě dotovalo," dodal.

Podle slov místostarosty Žatce Jana Novotného je možné, že město k zasíťování dalších parcel na Kamenném vršku přikročí, pravděpodobně to ale nebude příští rok. „Spíš to vypadá nejdřív v roce 2014," řekl místostarosta.

Město kromě parcel pro individuální stavebníky nabízí už několik let k prodeji také sousední pozemek směrem k silnici na Holedeč. Tam mají vzniknout bytové domy. Poté, co zkrachoval před pár lety záměr společnosti Eube, se nový investor a kupec pozemku dosud nenašel.