Jedná se o jedenáct bytů převážně v panelových domech v Písečné ulici, o které není příliš velký zájem.

„U dvou bytů město zlevnilo cenu o 40 procent, u jednoho o 30 a u zbylých o 15 procent,“ uvedl žatecký místostarosta Aleš Kassal. Podle jeho slov nejvýrazněji byly sníženy ceny u těch bytů, jejichž vybavení není po bývalých nájemnících v dobrém stavu a nový majitel bude muset přistoupit k jejich rekonstrukci. „Druhým důvodem, který nás vedl ke snížení ceny, je i obecný pokles cen nemovitostí v minulých měsících,“ sdělil místostarosta.

Město Žatec aktuálně nabízí k prodeji více bytů, u zbylých cenu ponechává. Menší byty v uvedené lokalitě nabízí za zhruba půl milionu korun.

Na žateckou radnici je občas vyvíjen tlak, aby zlevnila ceny i u dalších nemovitostí – zvláště pak parcel pro individuální výstavbu rodinných domů na Kamenném vršku. Občas se na ní obrátí zájemci o stavbu se žádostí o nižší cenu. Město dosud parcely v lokalitě zlevnit odmítalo.

V první etapě tam město prodávalo pozemky za 450 korun za metr čtvereční, nyní to je 1250 korun. Zájem o ně je teď malý. „Nelze vyloučit, že v budoucnu k nějakému snížení ceny dojde, ale určitě nelze očekávat výrazné zlevnění. Cena parcel se odvíjí od nákladů, které město na jejich zasíťování vynaložilo. Ale ani nynější cena tomu úplně neodpovídá, parcely by se podle nákladů na sítě musely prodávat za 1900 korun za metr,“ řekl místostarosta.