Hodinový zábavný pořad, který uvede Česká televize během večera v rámci oslav letošního Silvestra, se bude natáčet v Žatci. To není žádný nepovedený ani silvestrovský vtip, ale skutečnost –  reálná pravdivá zpráva. Točit se bude už tento víkend – v neděli 24. 11. v Žatci v kulturním domě Moskva. Veřejnost ale nebude mít do prostor natáčení přístup.

„Pořad se bude jmenovat U muziky na Silvestra. Česká televize ho uvede hned po novoroční půlnoci – 1. ledna 2014 od 0.05 do 1.00 hodin," potvrdil pro Deník Petr Šimáček, který  je autorem scénáře společně s Jiřím Mocem. Půjde o typický silvestrovský zábavný pořad používaný v českém prostředí – směs písniček, vtipů, scének. Jedním z moderátorů bude bavič Milan Pitkin.

Milan Pitkin obstará i řadu vtipů. Druhým moderátorem bude Jožka Šmukař, který zase v pořadu bude i zpívat. Dalšími účinkujícími hosty mají být Roman Vojtek, Kamélie, orchestr Karla Vlacha a další umělci.

Během pořadu bude několikrát zdůrazněno, že zábava pro diváky byla připravena v Žatci. „Připíjet se bude žateckým pivem, v pořadu vystoupí i starostka města, zdůrazňovány budou chmelařské i pivovarské tradice, takže to kromě silvestrovské zábavy pro diváky v celé ČR bude i dobrá propagace města," řekl Petr Šimáček.

Čeká se sledovanost přes milion diváků

Předpokládaná sledovanost pořadu, vycházející ze zkušeností České televize z minulých let, srovnatelných pořadů a času vysílání, činí 1,4 milionu diváků.

Natáčet se bude sice na Moskvě, ale televizní štáb do kulturního domu předtím navozí řadu kulis z Chrámu chmele a piva. Chybět nebude ani velký sud.

Petr Šimáček je velký žatecký patriot, působí jako předseda Sdružení rodáků a přátel města Žatce. Zároveň se dlouhé roky pohybuje v oblasti kultury a společenské zábavy a v ní rozvíjí řadu projektů. „Jsem velmi rád, že se mi podařilo prosadit natáčení silvestrovského pořadu v Žatci. Tímhle se naše město ještě pochlubit nemohlo," uvedl.

Natáčení bude probíhat v neděli na Moskvě od 17 do 23 hodin. Kulturní dům bude v tu dobu pro veřejnost uzavřen.