Stavební práce na nové mateřské školce v Žatci, která má vzniknout v objektu Základní školy Petra Bezruče, ještě nezačaly. Rozjet by se měly v druhé půli srpna. Školka tak na začátku září pravděpodobně neotevře, reálnější je zprovoznění až někdy v průběhu měsíce.

Vyplývá to z termínů výběrového řízení na firmu, která má přestavbu části školy pro potřeby školky pro město provést. Radnice vyhlásila tendr teprve v minulých dnech, zájemci mohou podávat nabídky do 15. srpna. Hned ten samý den je město vyhodnotí. Teprve pak, pokud už budou všechna potřebná povolení, se může začít stavět. „Stavební úřad v Žatci vydá všechna patřičná povolení během 14 dnů," sdělil jeho vedoucí Tomáš Trávníček v pátek 2. srpna.

Předpokládaný termín dokončení prací je podle zadávacích podmínek výběrového řízení 16. září. Školka by se pak otvírala až ve druhé půlce měsíce.

Pro zájemce chybějí místa

Nová školka v Žatci má vzniknout kvůli nedostatku míst v těch současných. Na jaře pro ni město vybralo pavilon Stříbro mezi stadionem Mládí a Základní školou Komenského alej. Na začátku prázdnin rozhodnutí změnilo, nová školka má vzniknout v prostorách Základní školy Petra Bezruče v Podměstí. Proč školka v pavilonu Stříbro být nemohla, radnice přesně nezveřejnila. Pravděpodobně by nezískala všechna potřebná povolení například od hasičů nebo hygieniků.

Kapacita nové mateřské školky v Žatci by měla být 28 dětí.