Většina hlasujících si vybrala variantu, že starosta by měl přiznat chybu a odstoupit.

Článek o události z Litvínova byl publikován v pátek večer, v sobotu k němu přibyla anketa pro čtenáře. Z nich si do včerejších 15 hodin třicet lidí vybralo možnost, že starosta má přiznat chybu a odstoupit. Dalších devět čtenářů míní, že starosta odstupovat nemusí, ale měl by určitě říci jméno řidiče, na kterého se odvolává. Tři lidé radili starostovi, že má „zatloukat, zatloukat, zatloukat“, a pro další možnost, že starostovo jednání bylo v pořádku, nehlasoval do včerejšího odpoledne vůbec nikdo.

Pět lidí se zapojilo i do diskuze a neváhali napsat svůj pohled na věc. „Každý může udělat chybu a měl by dostat možnost nápravy, ale měl by ji umět přiznat a nekličkovat a nevymlouvat se na osobu blízkou,“ domnívá se například Světlana Smočeková.

Starosta Erich Knoblauch se v závěru června zúčastnil oslavy narozenin Jiřího Šulce, který je krajským hejtmanem. V noci po oslavě jeho auto havarovalo v ulicích Litvínova, po nárazu do obrubníku se mu poškodilo kolo. U události zasahovala Městská policie Litvínov. Starosta stál u auta sám a tvrdil, že on neřídil. Dechová zkouška ukázala alkohol. Krevní zkoušku starosta odmítl. Pro policii a následně i náš deník uvedl, že řídila tzv. osoba blízká, jejíž totožnost nechce zveřejnit, aby neměla problémy. Událost by měla uzavřít přestupková komise radnice v Litvínově. Závěr má sdělit tento týden.