S novou televizní stanicí TV Stil spolupracuje od závěru loňského roku žatecká regionální televize TV OK plus. Ta se zaměřuje na tvorbu zpravodajství, ale i na reportáže z kulturního a sportovní dění ze Žatecka i širšího regionu severozápadních Čech.

TV Stil je od loňského listopadu v nabídce kabelové sítě UPC. Kabelovou televizi od tohoto operátora odebírají tisíce žateckých domácností.

Od ledna nově i na satelitu

„Od ledna se však dá naladit vysílání TV Stil také na satelitu Astra 3B. Diváci si mohou naladit televizi Stil i na signálu DVB-S. Program tak nyní mohou přijímat přibližně dvě třetiny českých domácností. To je velká výhoda pro diváky v celém regionu severozápadních Čech a zase velká výzva pro nás jako televizní redakci, abychom je svým zpravodajstvím oslovili,“ uvedl Oldřich Karabec, ředitel TV OK Plus Žatec.

Televizi tak mohou nově „chytat“ i diváci, kteří vlastní satelitní settoboxy.

„Satelitní televizi dává u nás přednost stále větší počet diváků. Její výhodou je okamžitá dostupnost téměř na celém území České republiky,“ dodal.

Na TV Stil se vysílá zpravodajský blok ze severozápadních Čech připravený redakcí ze Žatce čtyřikrát denně a to v časech 6.45, 12.30, 18.45 a 22.15 hodin.

Stanice TV Stil začala vysílat od 1. listopadu 2011 v rámci celé České republiky na sítích UPC. Přijímá ji automaticky každý abonent této kabelové televize.

Celkem ji tedy v kabelové síti mohou na svých obrazovkách sledovat takřka dva miliony diváků v téměř 600 tisících domácnostech ve 370 lokalitách České republiky. Další miliony lidí ji mohou od ledna naladit pomocí satelitu.

TV Stil nahradila dřívější televizi Public, která loni ukončila své vysílání.

Žatecká televize OK Plus datuje své počátky už do roku 1995. Oldřich Karabec tehdy začal provozovat grafické vysílání na kabelu firmy ATS Praha, která zavedla kabelovou televizi v Žatci, ale později zkrachovala a síť postupně přebírali jiní provozovatelé. V roce 1997 zaznamenala televize zásadní změnu zařadila do svého vysílání i první živé vstupy, v nichž se objevovaly reportáže a pořady různého žánru o dění v regionu.

Televize se pak přejmenovala na TV OK Plus Žatec.

Žatecká televize má v provozu i své internetové stránky www.televizezatec.cz. Na nich se kromě dalších věcí dají vyhledat i starší vysílací bloky. „Zájemci, kteří je z různých důvodů nestihli zhlédnout, si je mohou v klidu pustit,“ dodal Oldřich Karabec.