Po rekonstrukci zimního stadionu v Lounech před dvěma roky, jejíž součástí bylo mj. zateplení a výměna střechy, nyní chystá město další modernizaci tohoto oblíbeného sportovního areálu. Připravuje se kompletní změna systému chladícího zařízení, protože to současné už je zastaralé.

„Město vypsalo veřejnou zakázku a ve výzvě hledá odbornou firmu, která by uvedené práce provedla," uvedla Blanka Sunkovská, vedoucí odboru správy majetku Městského úřadu Louny.

Výzvu o zadání veřejné zakázky zveřejnilo město ve středu 15. února. Firmy, které by dokázaly výměnu chladícího zařízení zajistit, se mohou hlásit lounské radnici až do 15. března. Předpokládaná investice se pohybuje kolem osmi milionů korun. Jako dodavatel bude vybrána firma, která za uvedenou zakázku nabídne nejnižší cenu, uvádějí podmínky veřejné zakázky.

Čtěte také: Veřejné budovy v Lounech se barví domodra

Nový systém chlazení bude modernější, šetrnější k životnímu prostředí a měl by také přinést snížení nákladů na energii o 10-15 %.

Pro hokejisty i širokou veřejnost

Městský zimní stadion v LounechZdroj: Deník/Zdeněk PlachýMěstský zimní stadion v Lounech je důležitým sportovním zařízením ve městě. Kromě přípravy a zápasů malých i dospělých hokejistů slouží také veřejnosti k oblíbenému bruslení. Vlastníkem areálu je město, o chod zimního stadionu stejně jako několika dalších veřejných sportovišť pečuje Správa sportovních zařízení města Loun, kterou město k tomuto účelu založilo v roce 2015.

Zimní stadion v Lounech s umělou ledovou plochou, tehdy ještě bez zastřešení, byl vybudován v první polovině 60. let a poprvé otevřen v roce 1965. Použitá technologie tvorby ledu byla první v tehdejším Československu.

Tisíce návštěvníků

V letech 1983-1985 byl celý areál zastřešen a stal se z něj krytý zimní stadion. Dnes patří k nejvýznamnějším a nejoblíbenějším sportovním centrům v našem regionu. Během sezony od září do března ho každý měsíc využívají tisíce návštěvníků, kteří buď sami aktivně sportují na ledové ploše, nebo třeba přicházejí jen jako diváci na hokejové zápasy. Za celou jednu sezonu si chodí v Lounech v posledních letech na zimní stadion zabruslit vždy v průměru kolem osmi až devíti tisíc lidí.

Psali jsme: V Lounech chystají modernizaci chlazení zimního stadionu