"Dotyčný měl do auta vniknout neuzamčenými dveřmi a prohledat ho. Zřejmě s ním zamýšlel odjet, protože popojel po dvoře. Daleko se ale nedostal, vozidlo se zastavilo o obrubník u záhonu. Když už se mu s vozidlem nepodařilo odjet, tak ho alespoň poškodil. Podle zjištěných informací měl například ulomit zadní stěrač, plastový kryt volantu a do volantu zapíchnout nalezený šroubovák. Předběžně byla takto způsobená škoda vyčíslena na částku pět tisíc korun," popsala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Poté, co vozidlo opustil, měl se ještě pokoušet otevřít uzamčené zadní vchodové dveře do rodinného domu. Ani tato snaha mu nevyšla, tak z místa odešel.

"K jeho smůle mu na pozemku vypadlo pouzdro s dokumenty a potvrzením o ztrátě občanského průkazu. Policisté při ohledání místa zmíněné pouzdro nalezli a ve spojení s dalšími důkazy tak ustanovili osobu podezřelého," dodala mluvčí.

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže pro trestné činy porušování domovní svobody, poškození cizí věci a krádeže ve stádiu pokusu. Pokud bude jeho vina prokázána u soudu, může mu být uložen až tříletý trest odnětí svobody.