Energetická skupina MVV Energie CZ oznámila transakci v tiskové zprávě. Poskytuje své služby zákazníkům v patnácti městech a patří k předním výrobcům a dodavatelům tepelné energie v České republice.

„Jsme hrdí na to, jak se MVV Energie CZ od našeho vstupu na český trh rozvinula a jakých dosáhla úspěchů. Významně jsme pokročili ve snižování emisí skleníkových plynů v našich výrobních zařízeních a vybudovali jsme vedoucí firmu v oblasti efektivní výroby a spotřeby energií. Přesně v souladu se strategickým plánem MVV Energie AG stát se do roku 2040 klimaticky neutrální firmou a poté firmou s mínusovými emisemi skleníkových plynů. Pevně věříme, že jsme ve společnosti Cube našli nového vlastníka pro naši českou dceru, který jí na této skvělé cestě bude dlouhodobě podporovat a dodá jí další impulzy a energii,“ uvedl k prodeji Ralf Klöpfer, člen představenstva MVV Energie AG.

Topení, teplo, vytápění, termostat, regulace, náklady. Ilustrační foto
Za plyn si v Lounech připlatíme. Teplárna řeší, čím bude topit v budoucnu

Saket Trivedi, výkonný ředitel Cube Infrastructure Managers, k prodeji prohlásil: „Tato investice je plně v souladu se závazkem firmy Cube zajišťovat dlouhodobě udržitelnou infrastrukturu pro města a obce a jejich představitele. MVV Energie CZ je skvělým příkladem firmy dodávající teplo a efektivní řešení v oblasti energetiky tisícům domácností a firem v celé České republice. Těšíme se, že této naší nové firmě pomůžeme v dalších letech dále růst a rozšiřovat portfolio jejích služeb pro domácnosti i firmy, služeb zaměřených na udržitelná energetická řešení budoucnosti.“

Centrální zásobování teplem funguje v Lounech zhruba od roku 1970, zajišťuje jej pět kotelen na zemní plyn. Hlavními odběrateli tepelné energie v Lounech jsou převážně domácnosti, ale na síť rozvodů jsou připojeny také školy, školky, úřady a komerční budovy. Celkový instalovaný výkon je 36,44 MWt a délka teplovodní tepelné soustavy je 12,5 kilometru. Největším zdrojem je kotelna Louny západ v ulici 17. listopadu.